Better Globe-treet Mukau

Better Globe-treet Mukau

Better Globe startet med visjonen om å utrydde fattigdom og korrupsjon gjennom å plante like mange trær som det finnes mennesker på jorda. For å kunne oppnå dette, behøvde vi tresorter som trives i ørkenområdene, som er hurtigvoksende og som gir et verdifullt og anvendbart virke.

Vi testet i begynnelsen flere ulike tretyper, men ingen av dem holdt mål. Vår nyansatte skogmester Jan Vandenabeele, med bakgrunn fra skogrelaterte hjelpeprosjekter i ulike deler av verden, kom da med et forslag på en tresort som passet inn i alle våre kriterier; mukau (lat. Melia Volkensii). Vi startet med en gang den omfattende prosessen med å produsere, teste og forfine de metodene som har gjort det mulig for oss å bygge opp og dyrke mukau i den store skalaen vi gjør i dag.

Mukau har vokst vilt i de områdene vi nå dyrker det, antakeligvis i tusenvis av år. Det har i løpet av denne tiden tilpasset seg til å klare lokale utfordringer som tørke og insektangrep. Det har tradisjonelt blitt brukt til blant annet takbjelker og andre bærende deler i på hus siden den høye tettheten (mahogni) gjør at til og med termitter ikke angriper det. Generell avskoging, den store økonomiske og praktiske verdien virket har og at det har vanskelig for å reprodusere seg i vill tilstand uten hjelp, har gjort at treet nesten har blitt utryddet.

I mange år før vi kom inn i bildet, ble det drevet forskning for å redde det truede treet og muliggjøre både kommersiell og ikke-kommersiell dyrking av det. Det arbeidet som vi har gjort for å finne fremgangsrike metoden vi nå benytter og lærer bort for å drive frem og dyrke mukau, har vi gjort i samarbeid med mange ulike aktører, som skogsministeriet i Kenya og universitetet i Gent. Vi er stolte over resultatet og glade over å ha fått være med på å redde en tresort som var på vei til å forsvinne og som dessuten har så suverene egenskaper som mukau.

Selv om vi dyrker mange ulike sorter trær, er mukau ryggraden i vår virksomhet i dag. Når disse trærne etter 20 år har nådd sin produksjonsalder, vil vi allerede ha bygd sagbruk, fabrikker og snekkerverksteder som bidrar til flere jobber og større skatteinntekter lokalt. samt ha full kontroll over hela prosessen fra frø til ferdig produkt.

Spar litt av pengene dine i trær og bidra til å redusere fattigdom

Vi inviterer deg til å gjøre en forskjell i Øst-Afrika og bidra til en bedre verden. Trærne dine vil bli administrert på en etisk, bærekraftig og langsiktig måte. Klikk på lenken til butikken vår og foreta et samfunnsansvarlig kjøp i dag. Hos oss er det lønnsomt å hjelpe andre.

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger!