Better Globe-treet Mukau

Better Globe-treet Mukau

Better Globe startet med visjonen om å utrydde fattigdom og korrupsjon gjennom å plante like mange trær som det finnes mennesker på jorda. For å kunne oppnå dette, behøvde vi tresorter som trives i ørkenområdene, som er hurtigvoksende og som gir et verdifullt og anvendbart virke.

Vi testet i begynnelsen flere ulike tretyper, men ingen av dem holdt mål. Vår nyansatte skogmester Jan Vandenabeele, med bakgrunn fra skogrelaterte hjelpeprosjekter i ulike deler av verden, kom da med et forslag på en tresort som passet inn i alle våre kriterier; mukau (lat. Melia Volkensii). Vi startet med en gang den omfattende prosessen med å produsere, teste og forfine de metodene som har gjort det mulig for oss å bygge opp og dyrke mukau i den store skalaen vi gjør i dag.

Mukau har vokst vilt i de områdene vi nå dyrker det, antakeligvis i tusenvis av år. Det har i løpet av denne tiden tilpasset seg til å klare lokale utfordringer som tørke og insektangrep. Det har tradisjonelt blitt brukt til blant annet takbjelker og andre bærende deler i på hus siden den høye tettheten (mahogni) gjør at til og med termitter ikke angriper det. Generell avskoging, den store økonomiske og praktiske verdien virket har og at det har vanskelig for å reprodusere seg i vill tilstand uten hjelp, har gjort at treet nesten har blitt utryddet.

I mange år før vi kom inn i bildet, ble det drevet forskning for å redde det truede treet og muliggjøre både kommersiell og ikke-kommersiell dyrking av det. Det arbeidet som vi har gjort for å finne fremgangsrike metoden vi nå benytter og lærer bort for å drive frem og dyrke mukau, har vi gjort i samarbeid med mange ulike aktører, som skogsministeriet i Kenya og universitetet i Gent. Vi er stolte over resultatet og glade over å ha fått være med på å redde en tresort som var på vei til å forsvinne og som dessuten har så suverene egenskaper som mukau.

Selv om vi dyrker mange ulike sorter trær, er mukau ryggraden i vår virksomhet i dag. Når disse trærne etter 20 år har nådd sin produksjonsalder, vil vi allerede ha bygd sagbruk, fabrikker og snekkerverksteder som bidrar til flere jobber og større skatteinntekter lokalt. samt ha full kontroll over hela prosessen fra frø til ferdig produkt.

Begynn å spare i trær eller reserver en plass på et webinar

Hvis du også ønsker å delta og gjøre en god gjerning, bidra til en bedre verden og håndtere din sparing på en etisk, bæredyktig og langsiktig måte, så bruk linken nedenfor.

Du er velkommen til å lese mer her på hjemmesiden, hvis du har andre spørsmål. Vi har en FAQ-side med de 50 oftest stilte spørsmål, og du kan naturligvis kontakte oss på support@betterglobe.com.

Klar til å kjøpe noen trær?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Bestill plass på et webinar

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Oddgeir Søllesvik
Haugesund, Norge

Jeg var en av de første kundene i Better Globe. I 2006 visste jeg lite om prosjektet, og det var tilfeldigheter og tips fra kompiser som gjorde at jeg ble med som kunde. Etter 13 år, inkl. turer til Afrika, her jeg erfart et selskap som alltid leverer. Har aldri opplevd problemer som ikke har blitt løst. I mange år har hele familien kjøpt trær og donasjoner, og vi er stolte over å kunne bidra til et særs godt miljøprosjekt som også gir arbeidsplasser.

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Sammen er vi sterkere!

Reiseskildringen nedenfor er skrevet av en av våre kunder og ambassadører Niklas Delmar fra Sverige. Han besøkte virksomheten vår sommeren 2019, og dette er hans refleksjoner fra besøket: » Jeg har nettopp kommet tilbake fra en 9-dagers studietur til Kenya. Jeg var der sammen med flere venner som, på samme måte som meg, i mangeLes mer…