Fortjeneste

Vi deler fortjenesten fra trærne med våre kunder

Better Globe Forestry Ltd. (BGF) deler overskuddet som genereres av trærne våre kunder kjøper og eier. Over 20 år er den forventede tilbakebetalingen €208,25 per tre, uavhengig av om du kjøper det enkeltvis, eller om det kommer fra donasjonspakken.

Som alle selskaper trenger BGF penger for å drive virksomheten sin. Helt fra starten våget ikke selskapet å stole kun på folks velvilje og bidrag. I stedet valgte BGF, som et sosialt foretak, en kommersiell strategi for å redusere fattigdom gjennom sosialt entreprenørskap.

Når du kjøper trær fra oss i Better Globe AS, benytter vi BGF som en agent for å plante trærne og ta vare på dem. Og etter 20 år har trærne blitt tilbakekjøp av BGF fra våre kunder. Som kunde hos Better Globe AS får du beholde størstedelen av den økonomiske gevinsten trærne dine skaper.

Trærne du kjøper blir plantet for i fremtiden å produsere bærekraftige treprodukter laget av sertifiserte trær. Men du får også tilbakebetalinger fra avlingstrær som plantes i tillegg, som for eksempel Moringa trær. Denne strategien gir også BGF inntekter fra salg av økologisk Moringa-pulver, noe som skaper en ekte vinn-vinn-situasjon. Og siden hele prosessen bidrar til å motvirke ekstrem fattigdom i noen av Afrikas tørre og halvtørre områder, mens vi utbedrer disse degraderte landområdene, tror vi dette er en av de beste måtene du kan bidra til å få slutt på ekstrem fattigdom i Afrika.

Selv om mange av oss prøver å ta bedre vare på naturen, handler miljøprodukter og prøver å gjøre kloke og miljøbevisste valg, glemmer de fleste av oss å vurdere kraften av våre sparepenger.

På mange måter skaper og definerer penger fremtiden vår. Bedrifter som mottar våre penger, enten gjennom investeringer eller ved å kjøp av deres produkter, bruker pengene våre til å utvikle og selge flere produkter og tjenester i tråd med forbrukernes etterspørsel. Hver gang du investerer eller bruker pengene dine, stemmer du også på hva slags fremtid du og din familie ønsker. BGF har til hensikt å være et etisk, bærekraftig og sosialt ansvarlig langsiktig alternativ til tradisjonelle spareprodukter. Så langt har de lyktes godt med det.

Forventet tilbakebetaling fra hvert tre

Når du kjøper et tre fra Better Globe AS, planter BGF det, tar seg av det, høster opptil to trær og gir deg et forutbestemt utbytte for treet ditt basert på disse aktivitetene. I sin enkelhet fungerer det som følger:

 • År 1: Du kjøper treet og BGF planter ett eller flere trær
 • År 1 – 4: Trærne vokser og du får ingen retur enda
 • År 5 – 19: Avlingstrær høstes og du får €2,55 per år i 15 år
 • år 20: Dine trær felles og blir tilbakekjøpt for €170 og vil bli brukt til å produsere bærekraftige hardtre produkter

Oppsummering på den estimerte tilbakebetalingen du får fra trærne du eier gjennom oss ser slik ut:

 • År 1 – 4: Ingen retur
 • År 5 – 19: 15 år x €2,55 = €38,25
 • År 20: €170
 • Totalt = €208,25 per tre

I denne sammenheng må vi påpeke at det ikke finnes noen garantier. Det vi har vist deg er en forventet tilbakebetaling. Som i alle investeringer er det mange risikoer involvert i BGFs treplantingsinitiativ. Du kan lese mer om det her. Vi har imidlertid betalt tilbakebetaling til våre kunder i henhold til ovennevnte modell hvert år siden 2010. Alt tyder på at både Better Globe AS og BGF vil være i stand til å oppfylle disse forpliktelsene også i fremtiden.

Forventet tilbakebetaling fra en donasjonspakke

En donasjonspakke består av:

 • To trær du eier
 • To trær som doneres
 • €1,50 til utdanning
 • €1,50 mot mikrolån
 • 500 liter vann

Tilbakebetalingen fra en donasjonspakke er dobbelt så stor som for et tre: 2 x €208,25 = €416,50 i løpet av de samme 20 årene. Den prosentmessige uttellingen er imidlertid litt lavere enn ved kjøp av individuelle trær. Men med tanke på alt det gode donasjonspakken bidrar til, håper vi at du vurderer å kjøpe den for å øke din sosiale og miljømessige påvirkning i Øst-Afrika.

Vårt beste råd til våre kunder: regelmessige besparelser

Selv om det er mulig å kjøpe trær og donasjonspakker som enkeltkjøp når det passer deg, anbefaler vi regelmessige besparelser i trær gjennom et abonnement. Å spare noen av pengene dine i trær og donasjonspakker over tid er den beste måten å styrke din økonomiske tilbakebetaling på i årene som kommer. Og det er også den beste måten å hjelpe oss i Better Globe Group med å redusere ekstrem fattigdom i Afrika og skape en grønnere fremtid.

Vi belønner alle kunder som regelmessig sparer i både donasjonspakker og trær. Med jevnlige besparelser kan du tjene bonustrær fra oss og øke din sosiale og miljømessige påvirkning, så vel som din langsiktige fortjeneste.

Vanlige spørsmål angående økonomisk fortjeneste

 • Hvordan får jeg tilbakebetalingen?

  På slutten av året, vanligvis i slutten av november eller begynnelsen av desember, utfører vi den årlige tilbakebetalingen på trærne dine til din Better Globe kundekonto. Du får tilgang til kontoen når du logger på med kundenummeret ditt (AID-nummeret). Derfra kan du ta ut pengene dine (minimum €100) til bankkontoen din. Eller du kan bruke pengene til å kjøpe nye trær. Vanligvis er det en kort kampanje med en liten rabatt for gjenkjøp av trær. Ved å bruke noe av eller hele tilbakebetalingen din til gjenkjøp av trær får du en noe bedre fortjeneste på trærne du kjøper.

 • Hvordan beskattes tilbakebetalingen fra trærne?

  tilbakebetalingen (fortjenesten) fra trærne beskattes i henhold til norske regler eller landet du er skattepliktig i. Husk at du i de fleste land betaler skatt selv om du investerer tilbakebetalingen i nye trær.

 • Vil tilbakebetalingen endre seg hvis selskapet presterer bedre / dårligere?

  Det korte svaret er nei. Fra et teknisk perspektiv kan du se på det som om kjøpene var en "investering". Vi tilbakebetaler denne “investeringen” gjennom tilbakekjøp med en forhåndsbestemt rente på €2,55 per tre fra år 5 til år 19. Og vi foretar det endelige tilbakekjøpet på €170 år 20.

 • Er det garantert at jeg vil motta pengene?

  Nei, akkurat som med alle andre investeringer, er det ingen 100% garantier. Vi ser på det som høyst usannsynlig, men hvis det verste mulig skulle skje, kan du potensielt miste hele innsatsen. Imidlertid jobber både BGF og vi kontinuerlig for å minimere og eliminere risiko. Vi er også sikre på at risikoen avtar for hvert år som går, ettersom flere og flere trær blir plantet i forskjellige områder i Øst-Afrika. Hos oss eier du ikke et bestemt tre. Du eier et tre i det totale antall trær som blir plantet. Og vi kjøper treet ditt tilbake med inntektene BGF genererer for oss fra bærekraftige produkter som de kan produsere fra opptil flere forskjellige trær. Våre første kunder i 2006 tok en langt høyere risiko ved å satse på vår suksess enn noen kunde noensinne vil gjøre i dag.

Spar litt av pengene dine i trær og bidra til å redusere fattigdom

Vi inviterer deg til å gjøre en forskjell i Øst-Afrika og bidra til en bedre verden. Trærne dine vil bli administrert på en etisk, bærekraftig og langsiktig måte. Klikk på lenken til butikken vår og foreta et samfunnsansvarlig kjøp i dag. Hos oss er det lønnsomt å hjelpe andre.

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger!

VÅRE PRODUKTER

Individuelle trær
€20

 • Estimert avkastning €208,25
 • Reduser ørkenspredning
 • Nøytraliser 500 kg CO2
 • Skap arbeidsplasser

Donasjonspakken
€59

 • Estimert avkastning €416,50
 • Doner trær og vann
 • Styrk den lokale økonomien
 • Nøytraliser 2000 kg CO2
 • Bidra til barns skolegang
 • Støtt kvinner
Ann Lillian Steine
Førde, Norge

Jeg så at dette var spennende og annerledes enn andre «spareformer» og mulighet til å sikre egen god pensjon. I tillegg til bidrar dette til å hjelpe andre. Better Globe er også en god muligheter for alle – investere og hjelpe andre – og være sikker på at hjelpen når frem og gir svært gode resultater. Hjelp til selv-hjelp. Jeg kjøper trær hver mnd til meg selv og mine barn. Dette gir barna en fin buffer når de en dag skal inn på boligmarkedet eller de kan bruke det som egen pensjonssparing. For min egen del er dette en pensjonssparing.

Partners

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Svensk eventyrer tar Better Globe til nye høyder

Dhaulagiri er det syvende høyeste fjellet i verden og er kjent for sine bratte bakker og farlige terreng. Det er et av Nepals mest ikoniske fjell for eventyrreisende i Sør-Asia. Dhaulagiri har blitt besteget av mange kjente fjellklatrere, inkludert Sir Edmund Hillary, som i 1953 var den første som nådde toppen av Mount Everest sammenLes mer…