Donasjonspakken

Donasjonspakken

Den beste måten å hjelpe bondefamilier i tørre områder

Donasjonspakken er det produktet vi er mest stolt av, da den virkelig kombinerer det å hjelpe andre med å tjene penger. I tillegg til å skape arbeidsplasser, bidrar donasjonspakken til barns utdanning, mikrolån og vannrelaterte prosjekter, samtidig som den er lønnsom å kjøpe for våre kunder.

Donasjonspakken er Better Globes viktigste produkt for å skape en positiv sosial effekt og er det perfekte valget for alle som ønsker å gjøre en reell forskjell i Afrika. I tillegg til de to trærne som gir økonomisk avkastning til kjøperen av dette samfunnsansvarlige og bærekraftige produktet, inneholder donasjonspakken viktige elementer for å motvirke ekstrem fattigdom i Øst-Afrika.

Dette er hva du får, så vel som donerer, når du kjøper Better Globe sin donasjonspakke:

 • To trær som gir deg en forventet økonomisk avkastning på €416,50 over 20 år.
 • To trær blir donert til lokale organisasjoner, skoler eller partnerbønder.
 • Fem hundre liter vann blir gitt, eller tilsvarende støtte gis gjennom vannrelaterte prosjekter.
 • €1,50 tildeles eksplisitt til bygging-, renovering- og støtte til lokale skoler.
 • €1,50 euro går til finansiering av felleseide mikrofinans banker for å støtte den lokale økonomien.

Donasjonspakken koster €59 og kjøpes best som et månedlig abonnement, men kan også kjøpes som et enkelt kjøp. Å kjøpe donasjonspakken regelmessig gjennom et månedlig abonnement hjelper å budsjettere det sosiale støtteprogrammet og sikrer at det gis kontinuerlig assistanse til lokalsamfunnene.

Til gjengjeld får du et langsiktig overskudd mens du gir kontinuerlig støtte, noe som er nyttig for lokalsamfunnene, lukrativt for deg som kunde og utmerket for miljøet. Med Better Globe vinner alle involverte parter!

Når vi trekker fra to trær til en verdi av €40 på kostnadene fra donasjonspakken til €59, sitter vi igjen med €19 som går mot målet om å utrydde ekstrem fattigdom en familie om gangen. Og med mer enn 100 000 donasjonspakker solgt over hele verden, utgjør vi en reell og varig forskjell i Øst-Afrika som vi håper du også vil støtte.

Den forventede avkastningen av dine to trær er €416,50

De to trærne i donasjonspakken gir en avkastning på samme vis som trær du kjøper enkeltvis. Den eneste forskjellen mellom trærne du kjøper og de to trærne du får i donasjonspakken, er måten du anskaffer trærne på. Alle trær begynner å generere inntekter etter de fire første årene av vekst. For den årlige avkastningen mellom år 5 og 19, kommer inntektene fra Moringa-trær. De høstes flere ganger per år for sine svært næringsrike blader og verdifulle frø.

På slutten av det femte året du er eier, kan du forvente en avkastning på €2,55 per tre, totalt €5,10 per donasjonspakke. Over totalt 15 år har du rett til den forventede økonomiske avkastningen innen utgangen av hvert år.

Den endelige utbetalingen kommer på slutten av det 20. året når selskapet kjøper tilbake trærne og overtar eierskapet. Inntektene som muliggjør dette tilbakekjøpet er basert på verdien av bærekraftig produsert tropisk hardtre og produksjon av høykvalitets treprodukter som kan sammenlignes med mahogny og teak. Den forventede summen av denne siste utbetalingen er €170 per tre, som blir €340 per donasjonspakke, ettersom den inkluderer to trær til kjøperen.

Her er et eksempel på tilbakekjøpsprosessen som skjer over 20 år når du kjøper et tre eller en donasjonspakke fra Better Globe:

Som nevnt tidligere, er den forventede avkastningen per donasjonspakke €416,50. Det er imidlertid en viss risiko involvert, og du kan potensielt miste avkastningen. Selv om omfattende risikostyring dekker nesten alle mulige risikoer, finnes det ingen garantier. Trær representerer en langsiktig forpliktelse, og uforutsette hendelser kan potensielt føre til tap av kapital.

Trærne vi donerer sammen

Donasjonspakken inkluderer to trær som blir distribuert til partnerbønder, lokale organisasjoner eller for å støtte skoler i Schools Green Initiative Challenge (GIC). Better Globe Forestry Ltd. (BGF) er en del av treplantingsinitiativet GIC, sammen med Bamburi Cement Ltd. (eid av LafargeHolcim) og KenGen, to av de mest fremtredende bygg- og energi- aktørene i Kenya.

GIC er et tiårig initiativ som støtter over 500 skoler i halvtørre områder. Totalt antallet skoler forventes å nå 1000 når prosjektet er fullført. BGF donerer trær til GIC for å engasjere barn i miljørelaterte aktiviteter som fører til økt bevissthet for miljøet. Når du kjøper donasjonspakken, hjelper du med å fullføre sirkelen i dette initiativet, ettersom fruktene og avkastningen som trærne gir går til skolene og støtter både miljøet og barns skolegang.

Vannrelaterte prosjekter

De fleste som bor i halvtørre ørkenområder må kanskje gå mange timer hver dag for å hente vann. Det er ofte kvinnene og barna i lokalsamfunnene som får denne oppgaven. Når BGF ordner vanntilgang til trærne, hjelper de også lokalsamfunnene som eksisterer rundt plantasjene med tilgang til denne dyrebare ressursen.

I mange tilfeller har de støttet skoler og samfunn med vanntanker og takrenner for innsamling av regnvann. BGF sine agroskog agenter samarbeider også med partnerbønder og gir viktig opplæring, for eksempel i vannforvaltning. Og det er de lojale Better Globe kunder over hele verden som kjøper donasjonspakken månedlig som gjør alt dette mulig.

Finansiering, bygging og renovering av skoler

Mboti skole i Sosoma, Kenya. Her har Better Globe finansiert renoveringer og nybygging av bl.a. barnehagen på bildet med hjelp av bidrag fra donasjonspakken og bidratt med vann, vanntanker, takrenner og skolematerial.
Mboti barneskole i Sosoma, Kenya. Her har Better Globe finansiert oppussing av førskolen på bildet og bidratt med vann, vanntanker, takrenner med mer, med penger fra donasjonspakken

Mange barn som bor i afrikanske landsbyer, må bidra til husholdningen, og utdanning er sjelden gratis. Som et resultat har mange foreldre ikke råd til å la barna gå på skole i lengre perioder. Barna trengs hjemme, og pengene trengs til mat til familien. Fordi BGF bygger sine treplantasjer på landsbygda og skaper relativt godt betalte jobber, bidrar Better Globe kunder også indirekte til å gi flere barn utdanningsmuligheter.

Mikrolån

BGF driver treplantasjer i landlige og tørre områder der befolkningen består av fattige bønder. Mikrofinans gjør det mulig for lokalbefolkningen å tjene egne penger ved å utvide jordbruksaktivitetene og øke inntektene. Ofte brukes en del av lånet også til å gjøre livet mer behagelig, for eksempel med et tinntak eller en madrass.

Mikrolån kan også gå til ting som gjør det mulig for folk å spare penger på lang sikt, som å kjøpe en solcelledrevet lampe i stedet for oljelamper. Helse er også viktig for dem som vurderer et lån. Andre bruker lån for å starte eller utvikle sin drift av husdyr eller jordbruk. Noen låntakere starter også en ny virksomhet for å generere en sekundær inntekt.

Solcellepanel på taket hjemme hos en av låntakerne
Solcellepanel på taket hjemme hos en av låntakerne

Mikrolån kan også brukes mot skolepenger eller til å konstruere og renovere bygninger. Låntakere kan også låne eiendeler som stoler (til kafé eller foredragsaktiviteter, for eksempel), vanntanker og solcellepaneler. Kvinner får prioritet når det gjelder mikrofinanslån da erfaringen viser at de er bedre familieforsørgere og større sannsynlighet for å skape et positivt resultat.

Bonustrær

Du kan kjøpe donasjonspakker som et engangskjøp, i kombinasjon med et hvilket som helst antall trær, eller sette opp en månedlig kjøpsplan. Vi i Better Globe oppfordrer og belønner regelmessige besparelser i trær og donasjonspakker. Lojale kunder gjør oss i stand til å gjøre mye mer for miljøet og øke vår sosiale effekt. Så kunder som kjøper 120 trær og 12 donasjonspakker til normal pris gjennom et kalenderår, får 20 bonustrær fra oss som takk for støtten til vårt arbeid.

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger!

VÅRE PRODUKTER

Individuelle trær
€20

 • Estimert avkastning €208,25
 • Reduser ørkenspredning
 • Nøytraliser 500 kg CO2
 • Skap arbeidsplasser

Donasjonspakken
€59

 • Estimert avkastning €416,50
 • Doner trær og vann
 • Styrk den lokale økonomien
 • Nøytraliser 2000 kg CO2
 • Bidra til barns skolegang
 • Støtt kvinner
Jan Bolmeson
Malmö, Sverige

For meg er Better Globe en fantastisk måte å spare på en etisk, bærekraftig og langsiktig måte. De pengene som jeg sparer former fremtiden til et bedre sted både for mennesker og miljø.

Partners

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Svensk eventyrer tar Better Globe til nye høyder

Dhaulagiri er det syvende høyeste fjellet i verden og er kjent for sine bratte bakker og farlige terreng. Det er et av Nepals mest ikoniske fjell for eventyrreisende i Sør-Asia. Dhaulagiri har blitt besteget av mange kjente fjellklatrere, inkludert Sir Edmund Hillary, som i 1953 var den første som nådde toppen av Mount Everest sammenLes mer…