På fredag fikk kundene som er på besøk i Kenya og Uganda akkurat, treffe Samson Kimani som er Assistant Managing Director for Kenyas største energiselskap KenGen, noe som kan sammenlignes f.eks. Vattenfall i Sverige. KenGen produserer ca 80% av Kenyas elektrisitet. Direktør Kimani er en veldig viktig person i det kenyanske næringslivet med mange kontakter.

Allerede i 2006 begynte et samarbeid mellom Better Globe Forestry og KenGen. I den første fasen fikk Better Globe tilgang til 5 000 hektar land rundt Kiambere-sjøen for å plante trær. Formålet var å hjelpe KenGen med å minske den jorderosjonen som tidligere feide med seg store jordmasser ut i sjøen under regnperiodene. Det var et stort problem da det i sin tur ødela turbinene i vannkraftverket. Mer enn 10 år senere må man kunne si at dette samarbeidet har falt veldig godt ut for alle parter. 

I løpet av de seneste årene har man også samarbeidett med KenGens stiftelse «KenGen Foundation» om andre prosjekter som «Green Initiative Challenge». Dette er et prosjekt også med andre firmaer som f.eks. Lafarge som er et av verdens største produsent av sement. Du kan lese mer om dette samarbeidet her:

Nå utvides samarbeidet og Better Globe får tilgang til mer land i Kamburu, også et område i nærheten av en innsjø. Der prosjekteres det nå et laboratorium for foredling og kloning av trær. Det skal også bygges et sagbruk for foredling av virket fra Mukau-trærne som man kommer til å starte hoggingen av om ikke lenge. Det er veldig positivt på mange måter, ikke minst p.g.a.  nærheten til vannet og fremfor alt stamnettet med elektrisitet. Det vil også bli mulighet til å plante en del trær på området.

Dessuten skaper dette forutsetninger for å engasjere flere bønder til å inngå avtale med Better Globe om å plante Afrikansk Mahogni på sitt marker. Innen en tidsramme på 5 år vil man knytte ytterligere 30 000 bønder utover de 2500 som i dag har avtale med Better Globe.

Bild med Better Globes skogsmästare Jan Vandenabeele längst till vänster och vice VD på Kengen Samson Kimani längst till höger.

Better Globes skogsmester Jan Vandenabeele lengst til venstre og vise-administrerende direktør i Kengen Samson Kimani lengst til høyre. 180629

Gruppbild på alla kunderna och ambassadörerna på resan samt vice VD på KenGen Samson Kimani

Gruppebilde på alle kundene og ambassadørene på reisen samt viseadministrerende direktør i KenGen Samson Kimani, 180629

Bild på Kamburu-området där det ska byggas ett laboratorium och sågverk. 180629

Bilde fra Kamburu-området der det skal bygges et laboratorium og sagbruk. 170705

Vägskylt precis vid vägen vid sjön i Kamburu

Veigskilt akkurat ved veien ved sjøen i Kamburu

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Ingen kommentar