• Better Globe
  Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger i prosessen!
 • Better Globe
  Bestill plass på et informasjonsmøte
Prev
Next

Better Globe
4 minutters introduksjon som viser hvordan vi arbeider etisk, bærekraftig og langsiktig

Vår visjon og vårt langsiktige mål er å bekjempe fattigdom og korrupsjon i Afrika. Vi planter trær i semiørkenen i østre Afrika der ikke noe annet vokser. Vi skaper arbeidsplasser, vi hjelper bønder til å øke avkastningen fra jorda si, vi finansierer mikrolånbanker, skoler, og  vannrelaterte prosjekter.

Vi er et kenyansk skogselskap som kan drive vår virksomhet takket være trærne og donasjonspakkene som våre kunder kjøper. Hver kunde som eier trær får ta del i fortjenesten. Vi behøver nemlig din hjelp til å ta oss av noen av verdens største utfordringer. Sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell.

Se vår 4 minutters introduksjon her til høyre eller nedenfor.

Better Globe
Vi er et kenyansk forretningsdrevet skogselskap som gjør miljøet bedre

Siden 2006 har vi etablert tre-plantasjer og arbeidet sammen med bønder i semi-ørkenen i Kenya med treplanting. Når vi planter trær bidrar vi til å binde CO2, minske problemene med erosjon og ikke minst hindrer vi ørkenspredningen sør for Sahara.

Trærne vi planter er naturlige for området og de er samtidig den økonomiske motoren i vår virksomhet – akkurat som for alle skogselskap. Vår unike fordel er at våre trær klassifiseres som edeltre fullt sammenlignbart med mahogni-trær, og at de vokser ekstremt fort i disse tørre områdene. Det er våre trær som står for den økonomiske langsiktigheten for oss, bøndene og deg som kunde.

Better Globe
Better Globe
Vi behøver din hjelp for å finansiere virksomheten

Til forskjell fra de fleste andre skogselskaper har vi valgt crowd-funding som modell for å finansiere vår virksomhet. Gjennom å ha tusenvis av kunder som hver måned sparer i trær, kan vi gjøre noe bra i Kenya og Uganda.

Som kunde kan du kjøpe trær enten i våre donasjonspakker eller enkeltvis. Du kan kjøpe én gang, men vi anbefaler en regelmessig sparing. Det er best både for oss og for deg. Prisen for ett tre er 17 € og en donasjonspakke 53 €.

Better Globe
Better Globe
Pengene dine skaper arbeidsplasser og finansierer mikrolån, skoler og vann

Når du kjøper trær og donasjonspakker bidrar du samtidig til å finansiere små mikrolånbanker, skoler i tilknytning til de områdene der vi har virksomhet og minske problemene med mangel på rent vann.

Siden vi er et skogselskap, driver vi hverken skoler eller mikrolånbanker, men vi finansierer dem slik at lokalbefolkningen kan ta over dem sammen med andre organisasjoner. Dette har nemlig vist seg å være den beste måten å minske fattigdommen på i de områdene vi opererer i.

Les mer om donasjonspakken.

Better Globe
Better Globe
Vi deler på fortjenesten fra avlingene og avvirkingen av trærne

I alle tider har skog hatt en stor økonomisk verdi. Så også i dag. Når trærne når sin produksjonsalder kan vi høste bl.a. rågummi (”gum arabic”), frukt og nøtter. Når vi foredler og selger avlingen, deler vi fortjenesten med deg.

De store pengene i en skogvirksomhet kommer likevel ved avvirking. Når treet hogges etter 20 år deler vi også på fortjenesten.

Les mer om avkastningen fra våre trær →

Better Globe
Better Globe
Vi behøver din hjelp

Ingen kan gjøre alt, men sammen kan vi gjøre veldig mye. Vi behøver din hjelp for å kunne plante flere millioner trær og hjelpe mennesker ut av fattigdom. Også en månedssparing i ett eneste tre for 17 € hver måned gjør stor forskjell.

Les gjerne mer på vår hjemmeside, si fra om du har spørsmål og takk for at du har valgt å lese mer om oss.

For å begynne månedssparing i trær (eller gjøre et engangskjøp), klikk her!

Better Globe
Bli en del av noe stort for bare 17 €!
Og hjelp andre mennesker mens du tjener penger
Kjøp trær
plant
1 800 000+
trær plantet
510 000+ €
til vannprosjekter
235 000+ €
til utdannelse
arrow-money
235 000+ €
til mikrolån
45 000+
kunder fra 100+ land
percent
1 400 000+ €
in return to customers

Alle tall er oppdatert pr. 30. oktober 2018. Denne informasjonen oppdateres ikke automatisk, men legges inn manuelt en til to ganger pr. år.

 • percent
  Martin Pedersen
  Lund, Sverige

  For meg er Better Globe akkurat den type spareform jeg så lenge har lett etter. Jeg kan la mine sparepenger gjøre noe bra for både mennesker og miljø, samtidig som jeg selv får en riktig god avkastning på pengene i lang tid. Jeg ser Better Globe som en stor mulighet for meg til å kunne gå av med pensjon tidligere.

 • percent
  Johan Dahl
  Göteborg, Sverige

  Innen jeg fikk høre om Better Globe, hadde jeg lenge lett etter en måte på å skape en bærekraftig forskjell for mennesker og miljø i Afrika og samtidig gi en etisk inntekt til meg. Er så takknemlig for at Better Globe gir meg denne muligheten, og rapportene om hvilke forskjeller som allerede er oppnådd for menneskene og miljøet, varmer utrolig mye samtidig som avkastningen gir meg en passiv inntekt som setter gullkant på tilværelsen.

 • percent
  Lucas Sköld
  Stockholm, Sverige

  Det beste med Better Globe er den forskjellen jeg kan gjøre med mine penger. Det føles bra å vite at mine penger går til å gi barn skolegang, at de hjelper folk ut av fattigdom og at de gjenoppretter balansen i naturen der det virkelig behøves. At jeg dessuten kan ha Better Globe som en del av min sparing gjør at det blir en win, win, win som er helt uslåelig.

 • percent
  Robin Granqvist
  Göteborg, Sverige

  Jeg begynte å kjøpe donasjonspakker av Better Globe i 2016 da jeg likte idéen med å få avkastning på mine penger samtidig som jeg hjalp mennesker til et bedre liv. I 2017 reiste jeg ned til Kenya og vel der nede kunne jeg se at det fungerte på ordentlig.

 • percent
  Alina Lundberg
  Göteborg, Sverige

  Jeg og min familie har kjøpt trær siden 2008. Vi synes det er fantastisk at vi kan få våre penger til å vokse samtidig som vi gjør en forskjell for så mange andre mennesker. Jeg har selv vært der nede sett plantasjene og skolene med egne øyne, og i dag kan jeg ikke holde opp med å fortelle det til andre mennesker.

 • percent
  Sandra Aviani
  Göteborg, Sverige

  Jeg lette lenge etter plasseringsmuligheter som har mer bærekraft, mer etisk innretning og med bra avkastning, og for noen år siden fant jeg Better Globe. Da jeg satte meg inn i Better Globes virksomhet og hvordan de tenker og driver sitt foretak, ble jeg fyr og flamme!. Endelig hadde jeg funnet en investeringsmulighet som gav bra avkastning og der flere var vinnere. En investering som betyr noe!

 • percent
  Cécile Tartar Jönsson
  Åkarp, Sverige

  Takket være Better Globe blir alle vinnere. Barn får gå på skole, mennesker får arbeid, mikrokreditt og mulighet til å løfte seg ut av fattigdom, og jeg som investor får tilbake penger. Alle tjener på det! Og planeten får det selvsagt bare bra av at det plantes trær. Jeg synes det er en fantastisk og bærekraftig forretningsmodell, som jeg virkelig vil anbefale til alle jeg kjenner.

 • percent
  Jonatan Westman
  Göteborg, Sverige

  Jeg besøkte virksomhetene i Kenya og Uganda på en kundereise sommeren 2017, og opplevde den store forskjellen Better Globe utgjør lokalt med støtte fra oss kunder. Det varmer i hjertet å vite at jeg bidrar til at noen av de mest utsatte i verden gis nye muligheter i livet.

 • percent
  Jan Bolmeson
  Malmö, Sverige

  For meg er Better Globe en fantastisk måte å spare på en etisk, bærekraftig og langsiktig måte. De pengene som jeg sparer former fremtiden til et bedre sted både for mennesker og miljø.

 • percent
  Ulrika Emericks
  Göteborg, Sverige

  Det som jeg festet meg ved Better Globe var den unike kombinasjon av å hjelp mennesker samtidig som man tjente penger på en bærekraftig måte. Jeg har alltid hjulpet de som ikke har vært så heldige, men her kan jeg gjøre det i en stor skala og få avkastning samtidig. Jeg kjøpte min første donasjonspakke i 2008 og har månedsspart siden da.

 • percent
  Lennart Göthe
  Stockholm, Sverige

  Jeg har kjøpt trær fra Better Globe siden 2006. Jeg har besøkt plantasjene og i 2008 innså jeg at det er «på riktig». Siden da har jeg kjøpt tusentalls trær til meg selv og min familie. I dag får både jeg og min familie en betydelig avkastning hvert år.

 • percent
  Jessica Jäger
  Stockholm, Sverige

  Jeg fascineres ofte av hvor gjennomtenkt Better Globes forretningsmodell er, og er dypt berørt av grunnleggernes sterke incitament til utrydde fattigdommen i Afrika. Å gi hjelp til selvhjelp, slik at familier løftes ut av fattigdom og kan holde sammen, skaper forandring for enkeltmennesker, hele familier og samfunnet i flere generasjoner.

 • percent
  Egil Stavik Tautra
  Molde, Norge

  Jeg ønsker bærekraftig og god avkastning på mine investeringer, samt bistå med å utrydde ørken og fattigdom. Jeg vil være CO2-nøytral, det er jo skammelig om en ikke er det pr dato. Hele familien tror på saken og handler for egne penger, selv de som er tenåringer. At hele konseptet er genialt, fungerer, gir svært gode resultat og baner vei på hvordan fremtidens bistand skal fungere. Jeg har helt ufortjent, over all forventning, fått den beste avkastningen noen sinne på en investering, være seg penger, kunnskap, glede og vennskap. Jeg har årlig brukt ca 12.000 pr år i bistand, etc, men valgte å teste noe av dette på Better Globe. Det endte med at jeg i de siste 15 år har brukt alt på donasjonspakker og trekjøp. Da jeg oppdaget at alt fungerte, at dette var seriøst og at jeg selv besøkte Kenya, snakker vi om langt større beløp enn kr 12.000.

 • percent
  Ann Lillian Steine
  Førde, Norge

  Jeg så at dette var spennende og annerledes enn andre «spareformer» og mulighet til å sikre egen god pensjon. I tillegg til bidrar dette til å hjelpe andre. Better Globe er også en god muligheter for alle – investere og hjelpe andre – og være sikker på at hjelpen når frem og gir svært gode resultater. Hjelp til selv-hjelp. Jeg kjøper trær hver mnd til meg selv og mine barn. Dette gir barna en fin buffer når de en dag skal inn på boligmarkedet eller de kan bruke det som egen pensjonssparing. For min egen del er dette en pensjonssparing.

 • percent
  Oddgeir Søllesvik
  Haugesund, Norge

  Jeg var en av de første kundene i Better Globe. I 2006 visste jeg lite om prosjektet, og det var tilfeldigheter og tips fra kompiser som gjorde at jeg ble med som kunde. Etter 13 år, inkl. turer til Afrika, her jeg erfart et selskap som alltid leverer. Har aldri opplevd problemer som ikke har blitt løst. I mange år har hele familien kjøpt trær og donasjoner, og vi er stolte over å kunne bidra til et særs godt miljøprosjekt som også gir arbeidsplasser.

 • percent
  Jon Ivar Bøe
  Molde, Norge

  For meg er det viktig å bidra i et selskap som er fri for den gamle ovenfra-og-ned-tankegangen som vi så ofte møter innenfor utviklingshjelp og er derfor glad jeg fant Better Globe. Dette selskapet arbeider ut fra at alle mennesker har et sterkt ønske om å lykkes, og gir rett og slett fattigfolk på den afrikanske landsbygda arbeidsmuligheter, kurs og utdanning. Slik arbeider stadig flere seg ut av fattigdommen og kan ta vare på seg selv og sin familie! Jeg er også glad for at jeg gjennom Better Globes treplantingsaktiviteter er med på å motvirke global oppvarming, samtidig som dette også minsker presset på regnskogen og det mangfoldige livet der.

 • Jeg ble kunde i Better Globe i 2006. Tanken på å få en økonomisk avkastning fra trær som kunne redusere ekstrem fattigdom i Afrika samtidig som det skapte en grønnere fremtid for oss alle, hadde en veldig stor appell hos meg. Etter å ha reist ned i 2011 for å se på arbeidet som hadde blitt gjort i underpriviligerte jordbrukssamfunn i Kenya og utdanning av barn i Uganda, ble jeg overbevist om at Better Globe er et av de grønneste og mest sosialt ansvarlige selskapene i verden. Så for meg er det et privilegium å fortsette med å bidra til arbeidet og følge med på de utrolige resultatene vi skaper sammen. Å bli involvert i Better Globe er en av de beste beslutningene jeg noen gang har tatt.

Prev
Next
Sammen er vi sterkere!

Reiseskildringen nedenfor er skrevet av en av våre kunder og ambassadører Niklas Delmar fra Sverige. Han besøkte virksomheten vår sommeren 2019, og dette er hans refleksjoner fra besøket: » Jeg har nettopp kommet tilbake fra en 9-dagers studietur til Kenya. Jeg var der sammen med flere venner som, på samme måte som meg, i mange […]