Sent på fjoråret (2. november) var Better Globe Forestry vertskap for lanseringen av Regjeringens «Short Rains Tree Planting Programme» i Kanduya som ligger i Mwingi-distriktet i nordre Kenya.

Forvirrende nok er det såkalt “Short Rains” hovedregnperioden i det nevnte området. Månedene oktober, november og begynnelsen av desember er hovedsesongen for planting av både jordbruksvekster og trær.

Lanseringen fant sted ved Kanduya Primary School og tilstede var nøkkelaktører innen skogbruk som Kenya Forest Service (KFS), Kenya Forest Research Institute (KEFRI) og interessenter inklusive the National Environment Management Authority (NEMA), the County Government of Kitui, the National Government ved lokale representanter, Kandwia Primary School’s ledelse og lokale bønder.

Melia volkensii (Mukau) var det viktigste treslaget som ble seremonielt plantet ved lanseringen. Dette er et tre som er svært motstandsdyktig mot tørke, og en tresort som Better Globe Forestry (BGF) spesialiserer seg på. Det er relativt hurtigvoksende og det ligner på mahogni du finner i regnskogen. BGF donerte 3,000 mukau-stiklinger til lokale bønder farmers, ledet av Jemmimah Nzangi, en pilot-bonde som lenge har vært involvert i BGFs «Farmer Programme»

Lanseringen ble overvært av viseadministrerende direktør i KEFRI, Joseph Githiomi, the Ecosystem Conservator of Kitui County Joyce Nthuku, adm.dir i BGF, Jean-Paul Deprins og Executive Director i BGF, Jan Vandenabeele

Alle høytstående personene som var tilstede understreket at alle burde bli ambassadører for tredyrking i sine respektive områder. Passende nok begynte det å regne under talene og underholdningen. Dignitærene satt alle tett under teltene sine, mens tilskuerne og skolebarna ble våte. Alt i alt ble lanseringen en suksess som de lokale satte stor pris på, og de gikk glade hjem med stiklingene de hadde fått og som de skulle plante på jorda si.

Denne artikkelen ble første gang publisert i MITI Magazina, issue #1 2019, av Ambrose Musango og Mcrae Muthomi.