Om Better Globe

Om Better Globe

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger i prosessen

Vi er et kenyansk skogselskap som siden 2006 har arbeidet med å plante trær på kommersiell basis i øst-Afrika. Når vi planter trær oppnår vi mange positive ringvirkninger for folk lokalt, vårt miljø, lokalsamfunnet og også for deg som er kunde.

Vår visjon og vårt langsiktige mål er å minske fattigdom og korrupsjon i Afrika, og vårt middel er skogbruk. Vi vil gjøre Afrika til et bedre og grønnere sted for både mennesker og natur. Ved å skape en kommersiell virksomhet, oppnår vi langsiktige, bærekraftige resultater og virkelig hjelp til selvhjelp i utsatte områder. Vi er det første skogselskapet i verden som planter mukau-treet (Melia Volkensii) i stort omfang i et miljø der ingen noensinne har drevet skogbruk i større skala. Nedenfor kan du se vår 4-minutters introduksjonsfilm som beskriver virksomheten.

Vi gjør stor forskjell allerede i dag. På ordentlig.

I dag, mer enn 10 år senere, er vi stolte over å kunne vise at våre antakelser stemte og at det er mulig å drive en bærekraftig og kommersiell skogsvirksomhet som gjør godt i alle ledd. Vi vil fortsette å arbeide holistisk og bærekraftig, og vi vil få med oss flere mennesker til å hjelpe og støtte vårt arbeid i Afrika fordi:

 • Vi innser at ved å plante trær bryr vi oss om både mennesker og miljø
 • Vi skaper verdi for lokalbefolkningen og fremfor alt en stor andel kvinner
 • Vi forbedrer livssituasjonen gjennom vårt samarbeid med lokale bønder ved hjelp av agro-forestry, mikrolån, utdanning og ved at vi sørger for rent vann
 • Vi arbeider i semi-ørkenen som ikke egner seg for jordbruk, og det er her vi utgjør den største forskjellen for lokalsamfunnene gjennom vår agro-økologi-modell
 • Vi skaper enda flere arbeidsplasser ved lokal videreforedling som gjør at verdiene forblir i landet

Vi håper at du liker vår virksomhet og vil støtte oss i vår ambisjon om å skape en bedre verden. Det er noe som både du og vi tjener på, ikke bare pengemessig.

Noen av virksomhetens høydepunkter

2004 En undersøkelse gjennomføres med formål om å utforske mulighetene for å finne et tre som oppfyller alle våre krav til kvalitet, tid og avkastning. Det var i denne studien at vi fant at Mukau-treet tilfredsstilte kravene våre på aller beste måte.

2006 starter vårt pilotprosjekt der vi får tilgang til 5 000 hektar land ved Kiambere Dam ved elven Tana. Jorda tilhører ”Tana and Athi Rivers Development Authority (TARDA)” og området har en arbeidsledighet på over 65 prosent og menneskene i området regnes som de aller fattigste.

2008  undertegner vi et ”Memorandum of Understanding” med Sosoma Ranching Cooperative Society (SRS) for på en industriell skala plante trær på 60 705 hektar. Dokumentet godkjennes også av de lokale myndighetene. Selv om prosjektet har blitt forsinket på grunn av ulike legale og tekniske årsaker, lever det videre også i dag.

The nursery in Nyongoro, 2012
Planteskolen i Nyongoro, 2012

2012 inngår vi et samarbeid med Wity-Nyongoro Ranching Society der vi leaser 21 500 hektar land for planting av Mukau- og Mango-trær.

2015 starter vi prosjektet med å hjelpe bønder å plante Mukau-trær på sin egen jord i samsvar med vår agro-forestry og agro-økologi-modell som går ut på å kombinere ulike nyttevekster for beste resultat. Vi utdanner dem, gir dem planter og vi gjør avtaler om å kjøpe trærne når det er tid for hogging.

2015  samme år utvikler vi samarbeidet med KenGen og deres stiftelse angående ”Green Initiative Challenge” som er et 10 års prosjekt som går ut på å plante over 500 hektar skog som lokale skoler og organisasjoner har glede av.

Bruno Pescheux, CEO of Bamburi, Albert Mugo, CEO of the KenGen Foundation and Better Globe Forestry's CEO Jean-Paul Deprins sign the Green Initiative Challenge agreement on June 24th 2015.
Bruno Pescheux, adm.dir. for Bamburi Cement, Albert Mugo, adm.dir. for KenGen Foundation og Better Globe Forestrys adm.dir. Jean-Paul Deprins skriver under avtalen om Green Initiative 24. juni 2015.

2016 registrerer vi vår stiftelse Better Globe Foundation for på en bedre måte å skille vårt veldedighetsinitiativ fra den løpende virksomheten på en mer transparent og profesjonell måte.

2017 har vi plantet mer enn 1 200 000 trær på et par tusen hektar jord i semiørken-områder.

2018 begynte vi å plante trær nord i Uganda.

Kontakt- og firmaopplysninger

For å komme i kontakt med oss anbefaler vi at du mailer vår kundetjeneste via support@betterglobe.com. Vi har kundemedarbeidere som snakker norsk/svensk og kan svare på de fleste spørsmål. Dessverre har vi ikke mulighet for kontakt via telefon, men dette kan ordnes om du mailer til e-postadressen ovenfor.

Better Globe AS
Salgsselskapet med kontor i Moss, Norge

Organisasjonsnummer i Norge: 992593148
Telefonnummer: +4746447606
Adresse: Postboks 410 | 1502 MOSS

Better Globe Forestry Ltd.
Skogselskapet med hovedkontor i Nairobi, Kenya.

Organisasjonsnummer i Kenya: 209/3040
Adresse: Tabere Crescent No. 4, Kileleshwa,
P O Box 823 – 00606, Nairobi, Kenya

Kom i kontakt med oss

Den enkleste måten å kontakte oss på er å sende mail til:


Takk for interessen du viser for vår virksomhet!

VÅRE PRODUKTER

Individuelle trær
€20

 • Estimert avkastning €208,25
 • Reduser ørkenspredning
 • Nøytraliser 500 kg CO2
 • Skap arbeidsplasser

Donasjonspakken
€59

 • Estimert avkastning €416,50
 • Doner trær og vann
 • Styrk den lokale økonomien
 • Nøytraliser 2000 kg CO2
 • Bidra til barns skolegang
 • Støtt kvinner
Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sverige

Takket være Better Globe blir alle vinnere. Barn får gå på skole, mennesker får arbeid, mikrokreditt og mulighet til å løfte seg ut av fattigdom, og jeg som investor får tilbake penger. Alle tjener på det! Og planeten får det selvsagt bare bra av at det plantes trær. Jeg synes det er en fantastisk og bærekraftig forretningsmodell, som jeg virkelig vil anbefale til alle jeg kjenner.

Partners

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Treplanting reduserer klimatrusselen

Det er ikke noe nytt at trær bidrar til å redusere klimatrusselen. It is no news that trees contribute to reducing the climate threat. Allerede i IPCC- rapporten fra 2018 konstateres det at 1 milliard hektar mer med skog ville være nødvendig. 1 milliard hektar tilsvarer 2 milliarder fotballbaner med skog, eller et område påLes mer…