Viktige personer

Viktige personer

Grunnleggerne og eierne av virksomheten

Better Globe er akkurat som alle andre fremgangsrike virksomheter drevet av mennesker som vil mye, som har visjoner, som er klare for å gjøre jobben.

Faktum er at vi er stolte over å kunne påstå at alle som er involvert i vår virksomhet er veldig viktige og hver og en er i aller høyeste grad en drivkraft innenfor sitt område etter sine forutsetninger og evner. Selvsagt er det da slik at det er noen personer som tydelig kan plasseres i kategorien nøkkelpersoner for vår virksomhet.

Rino Solberg

Rino Solberg er styreleder i Better Globe og også en av grunnleggerne og den største eieren av selskapet. Rino er fra Norge og har i sine år der arbeidet innenfor mange ulike områder som entreprenør. Rino har noen patenter innenfor industrien som fortsatt genererer en del penger, men det var rundt 1990 at Rino sammen med sin hustru Julie Solberg begynte med det som blant annet skulle lede frem til Better Globe.

Rino Solberg, Chairman of the Board of the Better Globe companies.

Rino Solberg, Styreleder i Better Globe – selskapene.

Rino grunnla sammen med sin kone ”Solberg Children´s Help Organization” som etterhvert ble Child Africa og som er en stor non-profit-organisation i Uganda. I takt med at Rino og Julie kom mer og mer i kontakt med de problemene som oppstår med fattigdom, korrupsjon og kriminalitet, fikk de en idé om hvordan man kan motvirke dette på en effektiv måte. Denne idéen førte til at vi i 2006 kunne se Better Globe plante sine første trær i semiørkenområdet i Kenya der ingen annen entreprenør hittil har valgt å etablere seg.

Rino er fast bestemt på at dette er en effektiv måte å bekjempe fattigdom og motvirke korrupsjon og kriminalitet på.

Jean-Paul Deprins

Jean-Paul Deprins er født i Belgia, men har bodd i Kenya størstedelen av sitt voksne liv. Jean-Paul har vært med Better Globe helt siden starten i 2006 og arbeidet før det som administrerende direktør for Total Quality Control i Nairobi, Kenya. På grunn av hans lange erfaring fra å ha arbeidet med kvalitetsutvikling og ikke minst kvalitetskontroll innenfor kenyansk industri, er han på hjemmebane på alle nivåer av det kenyanske samfunnet. For Better Globe har det alltid vært viktig å motvirke korrupsjon og i det arbeidet er Jean-Pauls erfaring og ferdigheter en nødvendighet.

Jean-Paul Deprins, CEO of Better Globe Forestry.

Jean-Paul Deprins, CEO of Better Globe Forestry.

Jean-Paul er en tålmodig, empatisk og spesielt sosialt erfaren selskapsleder hvilket behøves for å kunne gjøre forretninger i et land som Kenya uten å gjøre stort vesen av seg. Uten disse prinsipper og egenskaper er det lett å fristes til å ville smøre maskineriet litt med en eller flere bestikkelser. For Better Globe er det en selvsagt ting å aldri ta eller gi bestikkelser, og Jean-Paul er mannen som kan ordne det forretningsmessige arbeidet.

I oktober 2017 mottok Jean-Paul en kongelig utnevnelse som ”Advisor in Economic Diplomacy” ved Belgias ambassade i Nairobi, Kenya.

Jan Vandenabeele

Jan Vandenabeele er også født i Belgia, men er nå kenyansk statsborger. Jan er forstmann og agronom av yrke. Han har mer enn 30 års erfaring fra å drive store prosjekter i Europa, Afrika, Sør-Amerika og Asia innenfor jord-og skogbruk av ulike slag. Han har arbeidet med prosjekter som er både nasjonalt eller ikke-nasjonalt finansierte for på ulike måter bistå mennesker og miljø. Jan har i disse prosjektene hatt en framtredende rolle innenfor ledelse og med å implementere disse store prosjektene ut fra et ledelses- og et teknisk perspektiv.

Jan Vandenabeele, the forest ranger of Better Globe Forestry.

Jan Vandenabeele, skogsjefen i Better Globe Forestry.

Siden Better Globe ble grunnlagt har Jan Vandenabeele vært skogsjef og ansvarlig for den tekniske implementeringen av plantasjene, drift av dem og alt annet som vedrører vanning, økosystem og bærekraft. Jan valgte å forlate oppdrag innenfor bistandsindustrien for å jobbe med Better Globe i stedet og en av grunnene til det er at Jan verdsetter bærekraft.

Han vil se at verket av hans og andres anstrengelser overlever også etter at et prosjekts finansiering tar slutt, og slik har det dessverre ikke alltid vært i det han arbeidet med i 30 år. Better Globes forretningsidé sikrer bærekraft og verdi for alle involverte over lang tid og det har en stor betydning for Jan.

Du finner Jan Vandenabeeles LinkedIn-profil her.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore er en av medgründerne av Better Globe AS. Han er født og oppvokst i Norge men bor nå i USA. Jan-Tore er ansvarlig for mange av de tekniske systemene som Better Globe benytter for å kunne drive virksomheten på en effektiv måte med tilhørende forretningsutvikling.

Jan-Tore Øvrevik, teknisk ansvarlig i Better Globe AS

Jan-Tore har eksamen fra Handelshøgskolen i Oslo. Siden 1993 har han arbeidet med teknisk utvikling både som konsulent og i egen regi for store norske kunder som DnB, Posten, Denofa, Borregaard m.fl. Det var likevel lengsel etter å få utgjøre en forskjell og gjøre verden til et bedre sted som gjorde at han allerede 2004 engasjerte seg dypt i Better Globes virksomhet, og dermed ble en av nøkkelpersonene.

Einar Formo

Einar begynte planleggingen av Better Globe sammen med Rino og Jan-Tore i 2004. Einar er fra Trondheim i Norge, og har en variert bakgrunn fra bl.a. Forsvaret, Posten, flyselskapet Braathens og er nå selvstendig næringsdrivende. Han er en sterk bidragsyter til at Better Globe kunne utvikle seg, men måtte trekke seg tilbake av helsemessige årsaker i 2013. Han er en av de største deleierne av Better Globe AS, og du vil fortsatt finne ham i kulissene.

Begynn å spare i trær eller reserver en plass på et webinar

Hvis du også ønsker å delta og gjøre en god gjerning, bidra til en bedre verden og håndtere din sparing på en etisk, bæredyktig og langsiktig måte, så bruk linken nedenfor.

Du er velkommen til å lese mer her på hjemmesiden, hvis du har andre spørsmål. Vi har en FAQ-side med de 50 oftest stilte spørsmål, og du kan naturligvis kontakte oss på support@betterglobe.com.

VÅRE PRODUKTER

Individuelle trær
€20

  • Estimert avkastning €208,25
  • Reduser ørkenspredning
  • Nøytraliser 500 kg CO2
  • Skap arbeidsplasser

Donasjonspakken
€59

  • Estimert avkastning €416,50
  • Doner trær og vann
  • Styrk den lokale økonomien
  • Nøytraliser 2000 kg CO2
  • Bidra til barns skolegang
  • Støtt kvinner
Ann Lillian Steine
Førde, Norge

Jeg så at dette var spennende og annerledes enn andre «spareformer» og mulighet til å sikre egen god pensjon. I tillegg til bidrar dette til å hjelpe andre. Better Globe er også en god muligheter for alle – investere og hjelpe andre – og være sikker på at hjelpen når frem og gir svært gode resultater. Hjelp til selv-hjelp. Jeg kjøper trær hver mnd til meg selv og mine barn. Dette gir barna en fin buffer når de en dag skal inn på boligmarkedet eller de kan bruke det som egen pensjonssparing. For min egen del er dette en pensjonssparing.

Partners

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Treplanting reduserer klimatrusselen

Det er ikke noe nytt at trær bidrar til å redusere klimatrusselen. It is no news that trees contribute to reducing the climate threat. Allerede i IPCC- rapporten fra 2018 konstateres det at 1 milliard hektar mer med skog ville være nødvendig. 1 milliard hektar tilsvarer 2 milliarder fotballbaner med skog, eller et område påLes mer…