Nøkkelpersonene

Nøkkelpersonene

Grunnleggerne og eierne av hovedbedriftene

Better Globe gruppen av selskaper er som enhver annen vellykket virksomhet som drives av folk som ønsker å oppnå mye, har store visjoner og er forberedt på å gjøre jobben.

Vi er stolte av å si at alle involverte i vår sosiale virksomhet er avgjørende for vår suksess. I de forskjellige selskapene i Better Globe Group finner vi mennesker med integritet som er svært drevne innen sitt kompetanseområde. Imidlertid stiller noen få personligheter seg tydelig som nøkkelpersoner for vårt felles mål om å skape sosial endring i Øst-Afrika.

Camilla Solberg

Camilla Solberg Eikeland

Camilla er utdannet markedsøkonom og hjelpepleier. Hun jobbet i 13 år med eldre og utviklingshemmede. Camilla jobbet også i syv år i skoleadministrasjonen i Rygge kommune før hun overtok stillingen som administrerende direktør i Better Globe AS i 2017. Camilla bor i Norge, er gift og har to barn.

Rino Solberg

Rino Solberg er styreleder i Better Globe Group og grunnlegger og hovedeier av Better Globe AS og Better Globe Forestry Ltd (BGF).

Rino er fra Norge og har jobbet innen et bredt spekter av områder som Internasjonal seriegründer i mer enn 50 år. Det var i 1991 at Rino sammen med sin ugandisk fødte kone, Julie Solberg, begynte å skape det som blant annet ville føre til Better Globe gruppen.

Rino Solberg, chairman for the Better Globe Group of companies
Rino Solberg, styreleder for Better Globe gruppen

Rino grunnla «Solberg Children’s Help Organization» sammen med sin kone i 1991. Denne organisasjonen ble senere Child Africa International, som er en fremtredende ideell organisasjon i Uganda. Da Rino og Julie i økende grad var i kontakt med problemene med fattigdom, korrupsjon og kriminalitet, fikk de en ide om hvordan de effektivt kunne motvirke disse utfordringene.

I 2004 førte denne innsikten oss til å se BGF plante sine første trær i Kenyas halvørkenområder, der ingen andre store skogbruksselskaper så langt hadde valgt å etablere seg.

Rino var og er fortsatt fast bestemt på at denne typen sosialt entreprenørskap er en effektiv måte å bekjempe fattigdom, korrupsjon og kriminalitet på i Øst-Afrika. Og nå er det tydelig for enhver observatør at han hadde rett i sin overbevisning.

Jean-Paul Deprins

Jean-Paul Deprins ble født i Belgia, men har bodd i Kenya det meste av sitt voksne liv. Han har vært i BGF siden selskapet ble stiftet i Kenya i 2004. Jean-Paul jobbet tidligere som administrerende direktør for Total Quality Management Leadership Ltd. i Nairobi, Kenya.

Gitt sin lange erfaring med kvalitetsutvikling og kvalitetskontroll innen den kenyanske industrien, er han godt kjent med alle nivåer i det kenyanske samfunnet. Det har alltid vært viktig for BGF å motvirke korrupsjon, og Jean-Pauls erfaring og ferdigheter er nødvendige for å nå dette målet.

Jean-Paul Deprins, CEO of BGF
Jean-Paul Deprins, administrerende direktør i BGF

Jean-Paul er en tålmodig, empatisk og en meget erfaren bedriftsleder innen sosiale relasjoner. Hans erfaring er nødvendig for å gjøre forretninger i et land som Kenya, der sosiale ferdigheter, integritet og besluttsomhet er viktige egenskaper. Uten disse prinsippene og egenskapene er det lett å falle for bestikkelser. For BGF er det et spørsmål om politikk å aldri ta eller delta i bestikkelser. Jean-Paul er mannen som trygt kan styre skuta i en forretningsverden der bestikkelser er en kontinuerlig utfordring.

Jan Vandenabeele

Jan Vandenabeele ble også født i Belgia, men han er kenyansk statsborger i våre dager. Jan er skogbruker og agronom av yrke. Han har mer enn 30 års erfaring med å lede store prosjekter i Europa, Afrika, Sør-Amerika og Asia, relatert til forskjellige områder innen jordbruk og skogbruk. Han har jobbet med prosjekter nasjonalt eller internasjonalt finansiert for å hjelpe mennesker og miljøet på forskjellige måter. Jan har spilt en fremtredende rolle i disse store prosjektene, i en ledelsesmessig kapasitet og med hensyn til implementeringen fra et teknisk perspektiv.

Jan Vandenabeele, the Executive Director Forestry of BGF
Jan Vandenabeele, administrerende direktør for skogbruk i BGF.

Jan Vandenabeele har vært administrerende direktør for skogbruk siden BGF ble grunnlagt i 2004. Han er ansvarlig for den tekniske implementeringen av treplantasjene, driften av dem, og alt annet relatert til vanning, økosystemer og bærekraft.

Jan valgte å forlate sine oppdrag i bistandssektoren for å jobbe med BGF i ​​stedet. En av grunnene til det er at Jan verdsetter bærekraft. Han ønsker å se resultatene av hans og andres innsats overleve selv etter at prosjektets finansiering er avsluttet. Dessverre har dette ikke alltid vært tilfelle i løpet av hans siste 30 års arbeid i bistandssektoren. BGFs forretningsmodell sørger derimot for bærekraft og verdi for alle involverte over lang tid, og det er av stor betydning for Jan.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore er en av medstifterne av Better Globe AS. Han er født og oppvokst i Norge, men bor nå i USA med familien. Jan-Tore er ansvarlig for mange av de tekniske systemene som Better Globe og Better Globe gruppen benytter for å drifte sin forretningsutvikling effektivt.

Jan-Tore Øvrevik, utviklingsdirektør i Better Globe AS

Jan-Tore er utdannet fra Handelshøyskolen i Oslo. Siden 1993 har han jobbet med teknisk utvikling som konsulent og ansatt tekniker for store norske kunder, som DNB, Posten, Denofa, Borregaard og andre. Imidlertid ønsket han å gjøre en forskjell og bidra til å gjøre verden til et bedre sted. Det var denne drivkraften for endring som fikk ham til allerede i 2004 å vie seg til BGFs drift. Jan-Tore har dermed blitt en av nøkkelpersonene. Han bringer uvurderlig teknisk erfaring til utviklingen av Better Globe gruppens egenutviklede datasystemer.

Spar litt av pengene dine i trær og bidra til å redusere fattigdom

Vi inviterer deg til å gjøre en forskjell i Øst-Afrika og bidra til en bedre verden. Trærne dine vil bli administrert på en etisk, bærekraftig og langsiktig måte. Klikk på lenken til butikken vår og foreta et samfunnsansvarlig kjøp i dag. Hos oss er det lønnsomt å hjelpe andre.

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger!