Om Better Globe AS

Om Better Globe AS

Reduksjon av ekstrem fattigdom i Afrika gjennom sosialt entreprenørskap

Better Globe AS er en norsk sosial virksomhet som driver med crowdfunding, salg og markedsføring. Vi selger trær og donasjonspakker til kunder over hele verden for å støtte Better Globe Forestry Ltd. (BGF) sin innsats for å utrydde ekstrem fattigdom og korrupsjon i Afrika, en familie om gangen.

I Øst-Afrika fungerer BGF som vår agent ved å plante trærne for våre kunder, og ved å ta vare på dem til eierskapet avsluttes. Trærne blir kjøpt tilbake fra våre kunder over en 20-års periode. BGF er blant de mest respekterte skogbruksselskapene i Øst-Afrika og er viden kjent for sin dedikasjon til bærekraftig praksis og for å skape betydelige sosiale påvirkninger i tørre og halvtørre områder (arid and semi-arid areas, ASAL).

Ved å finansiere trær som skal plantes i ASAL med vår skogbrukspartner, jobber vi mot vår felles visjon om å redusere fattigdom i Afrika. Sammen ønsker vi å gjøre Afrika til et bedre og grønnere sted for både mennesker og biologisk mangfold.

Vår skogbrukspartner BGF er det første skogbruksselskapet i verden som planter mukau trær (Melia Volkensii, en type tørke-resistent mahogani som vokser vilt i Kenyas halvtørre områder) kommersielt i områder der ingen før har prøvd skogbruk i større skala. Se vår 4-minutters introduksjonsvideo for å få et bedre inntrykk av hvordan kundene våre hjelper BGF med å skape en grønnere fremtid med mindre ekstrem fattigdom.

Sammen gjør vi allerede en betydelig forskjell

I dag (2020), 14 år etter at vi i Better Globe solgte vårt første produkt, er vi stolte over å vise at det er mulig å gjøre en virkelig stor forskjell. Ideene til BGF var korrekte; det er mulig å drive en bærekraftig og kommersielt levedyktig skogbruksvirksomhet og skape sosial endring i Øst-Afrikas tørre områder. Sammen med vår skogbrukspartner vil vi fortsette å jobbe, holistisk og bærekraftig, for en fremtid med mindre ekstrem fattigdom i Afrika. Og vi vil invitere mennesker over hele verden for folkefinansiering av BGF i ​​Afrika gjennom våre langsiktige lønnsomme produkter for sosial innvirkning fordi:

 • Ved å plante trær bryr vi oss om småbrukere, miljøet og verdenssamfunnet
 • Verdi skapes for lokale familier, først og fremst ved å styrke kvinners rettigheter og støtte barns skolegang
 • Levekår og matsikkerhet forbedres gjennom våre partnerskap med lokale bønder gjennom agroskogbruk, mikrolån, opplæring og ved å bidra med rent vann
 • Aktivitetene foregår i de tørre og halvtørre områdene, områder som ikke er godt egnet for jordbruk, og det er her vi utgjør den største forskjellen for lokalsamfunnene, takket være BGF sin modell for landgjenoppretting og agroøkologi
 • I fremtiden vil vi skape enda flere arbeidsplasser lokalt ved å støtte bærekraftig produksjon av tømmer for møbelproduksjon, som beholder mer av verdiskapningen i landene der BGF opererer

Vi håper du liker det vi og BGF står for og at du vil støtte oss i arbeidet med å skape en bedre verden. Sammen kan vi få til noe som er bra mens vi skaper langsiktige fordeler som går langt utover bare det å skape økonomisk avkastning.

Kontakt- og forretningsdetaljer

For å komme i kontakt med oss, anbefaler vi at du sender en e-post til kundeservice på support@betterglobe.com.

Vi har norske kundeservice representanter som kan svare på de fleste spørsmål. Vi kan dessverre ikke motta spørsmål via telefon. Vi kan prøve å avtale en samtale hvis du sender oss en e-post.

Better Globe AS
Et samfunnsansvarlig markedsføringsfirma med base i Moss, Norge
Foretaksnummer: 992593148
Telefon: (+47) 4644-7606
Adresse: Postboks 410 | 1502 MOSS

Better Globe Forestry Ltd.
Vår skogbruksagent, selskapet er aktivt i Kenya og Uganda (2020)
Kenyansk registreringsnummer: C. 113360
Adresse: Tabere Crescent No. 4, Kileleshwa,
PO Box 823 – 00606
Nairobi
Kenya

Takk for din interesse i vår virksomhet.

Gjør en god gjerning, bidra til en bedre verden og tjen penger!

VÅRE PRODUKTER

Individuelle trær
€20

 • Estimert avkastning €208,25
 • Reduser ørkenspredning
 • Nøytraliser 500 kg CO2
 • Skap arbeidsplasser

Donasjonspakken
€59

 • Estimert avkastning €416,50
 • Doner trær og vann
 • Styrk den lokale økonomien
 • Nøytraliser 2000 kg CO2
 • Bidra til barns skolegang
 • Støtt kvinner
Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sverige

Takket være Better Globe blir alle vinnere. Barn får gå på skole, mennesker får arbeid, mikrokreditt og mulighet til å løfte seg ut av fattigdom, og jeg som investor får tilbake penger. Alle tjener på det! Og planeten får det selvsagt bare bra av at det plantes trær. Jeg synes det er en fantastisk og bærekraftig forretningsmodell, som jeg virkelig vil anbefale til alle jeg kjenner.

Partners

Kontakt oss

Hvis du har noen spørsmål eller refleksjoner, nøl ikke med å kontakte oss på support@betterglobe.com

Svensk eventyrer tar Better Globe til nye høyder

Dhaulagiri er det syvende høyeste fjellet i verden og er kjent for sine bratte bakker og farlige terreng. Det er et av Nepals mest ikoniske fjell for eventyrreisende i Sør-Asia. Dhaulagiri har blitt besteget av mange kjente fjellklatrere, inkludert Sir Edmund Hillary, som i 1953 var den første som nådde toppen av Mount Everest sammenLes mer…